Duurzaam

 

 

WAAROM WE DUURZAAMHEID BELANGRIJK VINDEN

Om een mooi aanbod aan Aziatische producten en recepten te bieden, halen we veel inspiratie en ingrediënten uit Azië. Maar net zoals wanneer je zelf op reis bent, willen we dat doen op een manier dat we geen negatieve sporen achter laten, maar liever zelfs een positieve impact hebben op het welzijn en de toekomst van de mensen en de natuur in Azië. Daarom kijken we continue hoe we kunnen verduurzamen. Hieronder zie je welke stappen we al hebben gezet!

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé
Kroepoek range met label

Kroepoek – Op weg naar duurzaam

Onze kroepoek wordt gemaakt van cassave en garnalen afkomstig van boeren en vissers uit Indonesië. Helaas staat het milieu in dat gebied steeds meer onder druk. Wij vinden dat dat anders moet en willen dat de natuur en de mensen betrokken bij het maken van onze kroepoek een toekomst houden. Daarom zijn we samen met onze leveranciers een project gestart om de productie van onze kroepoek te verduurzamen, waarbij de eerste stappen zijn gezet!

Meer informatie over de verduurzaming van onze kroepoek

DUURZAAM GETEELDE CHILIPEPERS

Al onze sambals worden gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers. Dit betekent bijvoorbeeld dat goede arbeidsomstandigheden van de boeren worden gewaarborgd en de belasting voor het milieu wordt zo klein mogelijk wordt gehouden.

Meer informatie over duurzaam geteelde chilipepers

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus
Conimex Kokosmelk 250 ml

Duurzaam geteelde kokos

Conimex kokosmelk is gemaakt met duurzaam geteelde kokos. Dit betekent onder andere dat onze kokosnoten worden verbouwd op een manier die beter is voor de arbeidsomstandigheden van de boeren. Daarnaast is de opbrengst per hectare geoptimaliseerd door een efficiënte manier van werken. Ook worden er verschillende initiatieven uitgevoerd die de omgeving en haar bewoners ten goede komen.

Meer informatie over duurzaam geteelde kokos