Conimex Kotabaru

RAINFOREST ALLIANCE GECERTIFICEERDE CASSAVE

We zijn super trots op het feit dat de verse cassave in alle Conimex cassave varianten (Cassave en Cassave XLsinds mei 2019 afkomstig is van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen! We zijn de eerste en enige cassave kroepoek in Europa met deze certificering.

 

Rainforest Alliance certificering (PDF, 880 KB) stelt onder andere eisen aan werkomstandigheden, om de veiligheid en gezondheid van iedereen betrokken bij het verbouwen van de cassave te helpen garanderen. Ook moet er zorg voor worden gedragen dat mensen marktconforme lonen ontvangen.

 

Meer informatie over Rainforest Alliance.

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé

VERSE CASSAVE

Verse cassave is het belangrijkste ingrediënt van onze cassave kroepoek. We gebruiken de eetbare wortel van de cassaveplant. Deze wordt al jaren verbouwd in Bogor op Java.

 

Na ongeveer 9 maanden groei wordt de wortel uit de grond getrokken en op het land gesneden en geschild. De geschilde knol wordt later met andere ingrediënten, zoals bosui en peper, verwerkt tot cassave kroepoek.

JPEG - Kotabaru images sustainable

ALLES WORDT GEBRUIKT!

Van de cassave plant wordt ongeveer alles gebruikt! De knol natuurlijk voor onze cassave kroepoek. Maar ook de bladeren worden gegeten. Deze kan je bereiden zoals verse spinazie. En de steel wordt weer gebruikt om nieuwe cassaveplanten uit te laten groeien.

Sambal Goreng Telor, kruidige eieren met sambal en tomatensaus

UIT CASSAVE GROEIT CASSAVE!

Als alles van de cassave plant is afgesneden voor gebruik, wordt de steel weer gebruikt om nieuwe cassave uit te laten groeien. Je steekt simpelweg een stuk van de steel terug in de grond en daaruit groeit een nieuwe plant! Je kan wel ongeveer vijf nieuwe cassave planten laten groeien uit de steel van één. Lekker efficiënt toch?

Kotabaru collage cassave

THE MAKING OFF

Begin 2019 zijn wij, vanuit Conimex Marketing met manager Pleun, Dennis en een kleine camera crew naar Bogor op Java (Indonesië) gegaan om te laten zien waar, hoe en door wie onze Cassave wordt gemaakt. Hier hebben we deze mooie film van gemaakt omdat we ook aan het grotere publiek willen vertellen wat voor mooi werk we doen en hebben gedaan om de beste cassave te telen en de boerderijen Rainforest Alliance gecertificeerd te krijgen. Kijk hoe we op zoek gingen naar de wortels van onze Cassave kroepoek.

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer