dish shot nasi and bijgerecht - tempeh

Minder vlees

In de oosterse keuken worden naast vlees en vis ook veel andere bronnen van eiwitten gebruikt, zoals tempeh, edamame, ei, kikkererwten en andere peulvruchten, noten en zaden. Zo neemt tempeh gemakkelijk smaken op, waardoor je eindeloos kan variëren. Probeer eens dit recept van de gemarineerde tempeh!

Soto Ajam, Indonesische kippensoep met ei en taugé

Meer groenten

De oosterse keuken is niet alleen qua variatie in eiwitbronnen goed in balans, ook de verhoudingen op het bord zijn goed doordacht. Groenten spelen een belangrijke en vlees of vis is echt een extraatje bij de maaltijd. Heb jij deze heerlijke nasi met bloemkool al geprobeerd, lekker vegetarisch!

dish shot nasi and bijgerecht - komkommer ingelegd

Minder verspillen

Inmaken is een manier om eten langer houdbaar te maken. Het werd vroeger al gedaan zodat er in de winter ook groenten, fruit, vlees en vis gegeten kon worden. Bij het inmaken van groenten wordt gebruik gemaakt van zuren, suikers of alcohol. Vervolgens wordt het verhit, om de bacteriën te doden. Komkommer inmaken is bijvoorbeeld heel eenvoudig en smaakt heerlijk fris bij verschillende Aziatische gerechten .Maak eens deze kleurrijke atjar of ingelegde komkommer !

Conimex Nasi Goreng