Thuis in de Aziatische keuken
Azië: een en al inspiratie. Het lekkerste Aziatische eten wordt bereid in piepkleine keukentjes. Waar families hun keukengeheimen delen van generatie op generatie. Hier vind je heerlijke recepten, authentieke producten en de beste ingrediënten. Hier is Conimex thuis en dat brengen we naar Nederland, al sinds 1932. Lees in onze blog vol inspiratie hoe jij met Conimex thuis kunt zijn in de Oosterse Keuken!

Tofu Bereiden
Wil je weten hoe je tofu het beste kunt bereiden? Hier vind je de tips, recepten én de allernieuwste bereidingen met tofu voor de lekkerste gerechten.
![JPEG - UNI22474 Banner Website Conimex Sereh 3000x3000[01]2.tif alt text](/sk-eu/content/dam/brands/conimex/global_use/106054571-uni22474-banner-website-conimex-sereh-3000x3000-01-2.jpg.rendition.380.380.jpg)
Koken met sereh | Inspiratie | Conimex
Sereh of citroengras is een populair ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt als smaakmaker in curry’s, soepen, marinades of sauzen.

Tempeh Bereiden
Ontdek wat tempeh is en hoe je het kunt bereiden. Maak eens sambal goreng tempeh, een lekker simpel recept om mee te beginnen.
![UNI22097 Homepagebanners Conimex Website Linkervlak 3000x3000[01]-3[1].tif alt text](/sk-eu/content/dam/brands/conimex/netherlands/94298383-uni22097-homepagebanners-conimex-website-linkervlak-300.png.rendition.380.380.png)
Nasi
Nasi goreng is makkelijk te maken, voedzaam en je kunt er oneindig mee variëren. Geniet van de lekkerste nasi recepten van Conimex.

Spitskoolgerechten uit de oosterse keuken
Van spitskoolsalade tot spitskool uit de wok en van curry tot nasi. Hier vind je inspiratie uit de Aziatische keuken. Zo veelzijdig is spitskool op z’n Oosters.

Oosterse Klassiekers Maken Zonder Vlees
Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken en een ware klassieker. Deze zoete, kruidige boontjes maak je klaar in een handomdraai.

Zo Maak Je Sajoer Boontjes
Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken en een ware klassieker. Deze zoete, kruidige boontjes maak je klaar in een handomdraai.
![UNI22097 Homepagebanners Conimex Website Linkervlak 3000x3000[01]-3[1].tif alt text](/sk-eu/content/dam/brands/conimex/netherlands/94298383-uni22097-homepagebanners-conimex-website-linkervlak-300.png.rendition.380.380.png)
Perfecte Fried Rice Maken
Gekookte rijst over? Maak dit topgerecht uit de Aziatische keuken: fried rice. Kijk stap voor stap mee hoe je perfecte fried rice kunt maken.

Gerechten Met Rijst en Groenten
Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken en een ware klassieker. Deze zoete, kruidige boontjes maak je klaar in een handomdraai.

Zelf Komkommer Inmaken
De smaak van zoetzure groenten past perfect bij Aziatische gerechten. Je kunt zoetzure komkommer ook heel makkelijk zelf inmaken met de kooktips van Conimex.

Het verhaal achter street Food
Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

Welke rijst bij curry?
Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

Hoe maak je rode curry?
Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

Hoe haal je pitjes uit rode peper?
Het is best een vervelend karwei om pitjes uit de chilipeper te halen. Wij leggen het je uit, stap voor stap.

Wat voor sambals zijn er?
Sambal hoort gewoon bij de Aziatisch maaltijd, want het geeft elk gerecht net wat meer pit. Lees hier de kenmerken van sambal manis, badjak, brandal en oelek.

Wat voor chilis zijn er?
Kies je de madame-jeanette, een cayenne, rawit of de bekende rode peper?

Curry inspiratie Groene curry
Groene curry is een van de meest populaire Thaise gerechten van nu. In het Thais wordt deze curry Gaeng Kiaw Wan genoemd.

Hoe maak je curry paste?
Zelf curry paste maken? Een curry paste bestaat uit veel verschillende ingredienten die samen worden vermalen tot een pasta - Lees hier hoe je dit doet

Hoe maak je rijst klaar
Hoe maak je het beste rijst klaar, Stomen, Droog koken, of gewoon kooken?

Koken met Cecile Thaise Rode Currysoep
Familieweekmenu en Unilever hebben mij gevraagd om een recept te bedenken met ingrediënten die ik toegestuurd heb gekregen van hun in een box.

Wokken met Aziatische groenten
Een overzicht van de typische Aziatische groenten.

De lekkerste mie bereiden
Hoe kan jij de lekkerste mie bereiden voor de wok gerechten.

Wok Master in 6 stappen
Jezelf weleens afgevraagd hoe te wokken of roerbakken? Altijd al het wokken goed willen beheersen? Volg deze stappen en wordt een Wok Master.

Bami, zo lekker is koken met noedels
Alles wat je moet weten over Bami kan je hier terugvinden. Zoals hoe je Bami maakt, welke noedels je het beste gebruikt en meer.

Pad Thai hét nationale gerecht van Thailand
Pad Thai is zo’n gerecht waarin je tonen van neonlampen, toeterend verkeer en druk pratende mensen terugvindt.

Singaporese curry
Eten staat centraal in het leven van de Singaporees. Wanneer mensen elkaar ontmoeten vragen ze elkaar ‘heb je al gegeten?

Nasi een aziatische klassieker
Nasi goreng, nog steeds iedereens favoriete recept Nasi goreng werd ooit in Indonesië bedacht als het samenspel tussen superveel specerijen.

Thaise curry
De Thaise keuken; wat een inspiratie voor authentieke curry recepten!

De lekkerste curry recepten met kip
Met kip kun je alle kanten op, bijvoorbeeld in een pittige curry Thaise groene curry, maar ook in een milde Thaise Massaman curry.

Paksoi snijden en bereiden
Hoe kan je het beste jou Paksoi snijden en voorberijden?

Snij chili als een pro
Moet je nu juist de zaadjes, zaadlijsten of het vruchtvlees hebben? En hoe blus je de ergste brand? Hot & spicy alert! Lees hier alles tips.

Hoe maak je curry minder pittig
Kan je niet tegen pittig eten? Voeg eens wat limoensap of wat extra kokosmelk toe - In onze kookvideo bespreken we alle tips voor een minder pittige curry

Saté Ayam dé klassieke Indonesische kipsaté
Streetfood is erg populair in Indonesië. De locals halen hun Rendang, Gado Gado en natuurlijk Saté Ayam bij een klein stalletje.

Singaporese Laksa curry
Wat is Laksa curry? De Singaporese curry is een samensmelting van Indische, Chinese en Maleisische smaken. Een heerlijke combinatie!

Snel en verrassend Wokken
Een inspirerend aanbod van o.a. Woksauzen, Wok Noedels, Wok Olie, Wok Paste en heerlijke bijgerechten zoals diverse soorten kroepoek!

Zo maak je curry minder pittig
Zo maak je curry minder pittig

Welke groente bij curry?
Inspiratie nodig voor curry? Probeer eens lekkere groenten, zoals wortel, (zoete) aardappelen of pompoen - Lees onze tips voor de beste groenten bij curry.

Indonesische curry
Best indoneshische curry recept voor jou maaltijden.

Indonesisch voor dummies
Wij als Nederlanders bestellen regelmatig babi pangang of pisang goreng, maar weten wij eigenlijk wat we zeggen?

Top 4 Aziatische recepten
Wil je vanavond lekker eten en ben je op zoek naar een Aziatisch recept? Laat je inspireren door de rest van Nederland. Vind hier de top recepten.

Wat is curry?
Wat is curry? Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven die voorkomen in veel Aziatische landen.

Ontdek de top 10 Thaise restaurants in Nederland
Bekijk de top 10 beste Thaise restaurants in Nederland voor als je een dagje niet wilt koken of gewoon gezellig buiten de deur Thais wilt eten.

Street Food Restaurant openen in Bangkok 1 StukTV Special
Lukt het Giel, Thomas en Stefan van StukTV [www.stuk.tv] om met enkel hulp van de nieuwe Conimex Street Food-pakketten?

Curry kooktips
Handige kooktips voor een authentieke Curry

Slim koken op z’n Chinees
In de traditionele Chinese keuken is het de kunst een gerecht te bereiden met een perfecte balans tussen Yin & Yang.

Wokgerecht binnen 10 minuten op tafel!
Een lekker Aziatisch wokgerecht bereid je in 3 stappen. Met de wokolie, Wok Paste, woksaus en noodles van Conimex bereid je snel een heerlijk maaltijd.

Maak een authentieke Indonesische Nasi
Aan nasi voegen we vaak nog allerlei ingrediënten toe. Maar wat is nu eigenlijk een goede basis nasi goreng?

Pauline Kookt Fresh and easy pad thai met garnalen
Bekijk het recept van Pauline, een Fresh and easy pad thai met garnalen.

7 Tips voor de ultieme Street Food-sfeer op tafel
Even geen tijd om naar Bangkok te vliegen? Maak thuis niet alleen je eigen streetfood, maar ook je eigen food stall.

Bijgerechten en Smaakmakers
Om je op verrassende ideeën te brengen, presenteert Conimex echte smaakmakers en bijgerechten om je Nasi en Bami lekkerder te maken.

Penang Curry alles over de milde Thaise rode Curry
Hou je van de Thaise keuken, maar mag het wat minder pittig? Probeer Penang Curry: mild maar smaakvol.

Curry zoals die in Azië smaakt
Curry’s zijn lekkere, gekruide gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, als Thailand, Indonesië en Singapore.

Hoe kook je rijstnoedels?
Na het zien van onze video is het koken van rijstnoedels een fluitje van een cent! En kun je dit net zo goed als een echte Aziatische chef.

Hoe maak je een heerlijke Bami Goreng
Bami Goreng is een heerlijk gerecht met vele variatiemogelijkheden. Maar wat is nu eigenlijk een goede basis voor Bami?

Groenten curry
Voor de ontwikkeling van onze groente curry hebben we ons laten inspireren door de heerlijke smaak van Sajoer Lodeh.

Street Food Restaurant openen in Bangkok 2 StukTV Special
Lukt het Giel, Thomas en Stefan van StukTV [www.stuk.tv] om met enkel hulp van de nieuwe Conimex Street Food-pakketten

Soorten rijst en noedels
In de Aziatische keuken zijn rijst en noedels de koolhydratenleveranciers - Ontdek hier welke soorten rijst en noedels je het best gebruikt bij elk gerecht.

Hoe maak je curry?
Niet iedereen heeft tijd om te experimenteren met curries, daarom hebben wij de basisstappen voor een curry met rijst op een rijtje gezet.

Top 3 Nasi recepten
Hier kun je ter inspiratie een top 3 nasi goreng gerechten vinden waarvan je zeker gaat smullen!

Kookgerei Azië Van Kukusan tot Rantang
Houd jij van de Aziatische keuken? Bekijk dan dit typische kookgerei uit Azië, zoals Kukusan of Rantang, die daar gebruikt worden - Lees hier meer.

De wok komt uit China
Hoe leer je het best wokken, eten zoals ze het voorberijden in China.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang iedere maand als eerste lekkere inspiratie, leuke feitjes en meer informatie over onze acties