Recyclebare verpakking

Op weg naar circulaire verpakkingen

Bij Conimex werken we elke dag aan het verduurzamen van alle producten, waarbij we kijken naar zowel ingrediënten als naar verpakkingen. Alle glazen verpakkingen kunnen goed worden verwerkt tot nieuw glas. Onze maaltijdpakketten verpakt in papier en karton zijn eveneens goed te verwerken via oud papier. Zelfs de bakjes voor satésaus en gebakken uitjes zijn uitstekend te recyclen en worden ook in Nederland verwerkt.

KROEPOEKZAKKEN INLEVEREN BIJ PLASTIC

Voorheen was het onwenselijk kroepoekzakken in te leveren bij het plastic, omdat deze zogenaamde flexibele plastic folies niet goed verwerkt konden worden. Gelukkig is er goed nieuws: sinds januari 2020 mogen alle plastic verpakkingen bij het plastic afval ingeleverd worden en het is belangrijk dat ook te doen!

OPLOSSINGEN DOOR SAMENWERKING TUSSEN OVERHEID, GEMEENTES EN BEDRIJVEN

De kroepoekzakken bevatten een heel dun laagje aluminium aan de binnenzijde, die een belangrijke barrière vormt tegen licht en lucht, waardoor de kroepoek veel langer vers en houdbaar blijft. In plaats van het aanpassen van de verpakking zijn er oplossingen in de verwerking gevonden.

Mede door de nieuwe afspraak over de inzameling wordt het steeds belangrijker verbeterde verwerkingstechnieken te realiseren, die zijn er inmiddels ook in Nederland. Hierdoor kunnen kroepoekzakken ook verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen, waardoor er weer nieuwe producten van gemaakt worden.

WAT KAN IK DOEN ALS CONSUMENT?

Wanneer jij je kroepoekzakken bij het plastic afval inlevert, worden ze vermalen tot kleine korrels plastic en gewassen, daarna kunnen er bijvoorbeeld weer nieuwe plastic producten van gemaakt worden, of plastic verpakkingen voor bijvoorbeeld potgrond. Reden genoeg dus om je kroepoekzak voortaan in leveren bij het plastic!

INNOVATIEVE RECYCLING RICHTING DE TOEKOMST

Met de nieuwe afspraak voor inzameling en verbeterde verwerking zijn we een stap dichterbij het verduurzamen van onze verpakkingen, echter is er nog heel veel te doen. Op dit moment werkt Unilever actief samen met partners om nieuwe verpakkingsoplossingen te ontwikkelen en testen.

Meer informatie over verpakkingen en duurzaamheid op Unilever.nl

Meer informatie over het verwerken van verpakkingen

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer