Zoete Chinese knoflook aubergine

Zoete Chinese aubergine met knoflook

Op zoek naar een lekker Chinees bijgerecht? Met deze zoete Chinese aubergine met knoflook zet je echt een heerlijk en bijzonder bijgerecht op tafel. De Chinese smaakmakers als sojasaus en hoisinsaus combineren heel goed met de fris zoetzure smaak van balsamicoazijn. Een topper! 
20 Minutes
2
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 1- 2 aubergines
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels Conimex hoisinsaus
  • 3 eetlepels balsamicoazijn

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 338.99 kcal
Eiwitten 6.44 g
Suikers 27.78 g
Vezels 9.18 g
Verzadigde vetten 3.31 g
Natrium 1238.14 mg
Fat Per Nutrient Basis 19.04 g

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aubergine in blokjes van ca. 3 cm. Verhit in een koekenpan de wokolie op halfhoog vuur en bak hierin de aubergine al omscheppend mooi bruin. Past niet alles in 1 pan bak de aubergine dan in gedeelten.

  2. Als alles gebakken is doe het dan terug in de pan voeg 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus en 3 eetlepels balsamicozijn toe en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen.

  3. Roer af en toe en neem de pan van het vuur als de aubergines zacht en gaar zijn.

Meer heerlijke recepten