Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

Maak een heerlijke Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat. Extra lekker door de Conimex Gele Curry met een intense en volle smaak. 
15 Minutes
3
Kruidig,Mild

Ingrediënten

  • 3 el Conimex Wokolie
  • 90 g Conimex Gele Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g pompoen partjes
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 225 g pandanrijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 597.23 kcal
Eiwitten 9.03 g
Suikers 8.53 g
Vezels 4.57 g
Verzadigde vetten 13.37 g
Natrium 18.77 mg
Fat Per Nutrient Basis 28.32 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Verhit de oven op 200 graden C. hete lucht. Meng 3 eetlepels olie met een uitgeperst teentje knoflook. Snij de tomaten grove stukken en de uien in grove halve ringen.

  2. Meng de helft van de olie met de pompoen en verdeel ze over een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Rooster de pompoen ongeveer 10 min in de voorverwarmde oven. Meng de resterende olie met de tomaten en uien, verdeel deze, na 5 minuten roosteren, bij de pompoen op de bakplaat en rooster deze de laatste 5 min mee.

  3. Breng de kokosmelk, 100 ml en de currypaste in een pan al roerende aan de kook en laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Voeg de pompoen, tomaat en ui toe en verhit kort even door.

  4. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Meer heerlijke recepten