Thaise Rode Curry met garnalen en paksoi

De Rode Thaise Curry Paste waarmee deze curry wordt gemaakt is lekker pittig, maar zeker niet te heftig. In dit recept gebruik je garnalen naast paksoi en limoen. Als je geen vis wilt, kun je met deze rode curry paste ook een lekkere groente-, kip- of vleescurry maken. 
15 Minutes
3
Kruidig,Mild

Ingrediënten

  • 3 el Conimex Wokolie
  • 1 bakje roerbak garnalen naturel +/- 190 g
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 75 g tauge
  • 1 rode ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 90 g Conimex Rode Curry Paste
  • 225 g pandanrijst

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 611.833 kcal
Eiwitten 18.1 g
Suikers 4.018 g
Vezels 2.522 g
Verzadigde vetten 13.547 g
Natrium 374.97 mg
Fat Per Nutrient Basis 26.691 g

Bereidingswijze

  1. Snij de rode ui in halve ringen, halveer de paksoi en snij deze grof, was de taugé. Verhit in een wok of koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak de garnalen, in ongeveer 2 minuten gaar, laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de rijst.

  2. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de paksoi en ui ongeveer 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg de currypaste, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng de curry al roerende aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de taugé en de garnalen toe en verhit deze kort mee.

  3. Serveer de curry met de gekookte rijst

Meer heerlijke recepten