Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

De kip en limoen geven dit lekkere recept smaak, door de Boemboe Ajam Smoor van Conimex. Rijst met roerbakgroenten maken het tot een volledige maaltijd, waarbij de Cassave kroepoek een lekkere knapperige toevoeging is. 
20 Minutes
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 400 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 800 g Thaise roerbakgroenten
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 40 g Conimex Kroepoek Cassave 75 g

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 649.9 kcal
Eiwitten 32.94 g
Suikers 12.6 g
Vezels 4.67 g
Verzadigde vetten 2.68 g
Natrium 469.57 mg
Fat Per Nutrient Basis 14.42 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in lange, dunne repen. Was en rasp de limoenschil op een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng de kip met de limoenrasp.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kiprepen 4 minuten. Wok dan de groenten 2 minuten mee. Meng de Conimex Boemboe Ajam Smoor, 2 dl water en het limoensap erdoor, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep het regelmatig om.

  3. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de Thaise kip erop en leg de Conimex Cassave kroepoek erbij.

Meer heerlijke recepten