Thai Basil Chicken – Thaise Basilicum Kip

Thai Basil Chicken Thaise Basilicum Kip

Met dit Thai Basil Chicken recept maak je zelf een heerlijke Thaise kip met basilicum. Met de smaakmakers van Conimex kun je in je eigen keuken en helemaal zelf zo'n authentiek Thais gerecht creëren. 
10 Minutes
2
Pittig

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet of kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel Conimex sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 bosje verse basilicum
  • 40 g pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 288.06 kcal
Eiwitten 35.71 g
Suikers 1.47 g
Vezels 1.82 g
Verzadigde vetten 2.28 g
Natrium 1480.18 mg
Fat Per Nutrient Basis 12.77 g

Bereidingswijze

  1. Snij de rode pepers klein en hak ze vervolgens fijn. Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de rode pepers. Hak de basilicum fijn. Snij de kip in reepjes.

  2. Meng vervolgens de oestersaus, sojasaus en vissaus met elkaar en voeg dit bij de rode pepers en knoflook.

  3. Verhit in een wok of koekepan twee eetlepels wokolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Voeg het rode peper mengsel toe en roerbak het geheel nog kort. Voeg als laatste de basilicum toe en verhit deze ook nog even kort mee.

  4. Strooi de pinda's over de kip. Serveer de kip met jasmijn rijst.

Meer heerlijke recepten