En ontvang maandelijks lekkere inspiratie
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 574.14 kcal |
Eiwitten | 28.84 g |
Suikers | 13.08 g |
Vezels | 1.28 g |
Verzadigde vetten | 13.81 g |
Natrium | 2289.43 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 42.1 g |
Was de spareribs met koud water en droog ze tussen keukenpapier. Meng de 25 g sambal badjak met ½ eetlepel vissaus. Marineer het vlees bij voorkeur een nacht in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor. Roer in een grote hapjespan 3 eetlepels ketjap manis met 20 ml oestersaus, 1 uitgeperst teentje knoflook paste, het citroengras en 200 ml water. Breng het mengsel aan de kook en leg de spareribs in de pan. Kook ze in ca. 1½ uur op laag vuur, met de deksel op de pan, totdat het vlees bijna van het bot valt.
Neem de spareribs uit de pan en kook het kookvocht tot ca. 1/3 van de totale hoeveelheid in. De saus wordt een beetje stroperig. Rooster de spareribs op het rooster boven de gloeiende barbecue en bestrijk ze lekker dik met de stroperige saus.
Bestrooi de ]spareribs met de fijngesneden bosui]. Serveer met de partjes limoen.