Sticky chili spareribs met bosui en limoen

Sticky chili spareribs met bosui en limoen

Deze sticky chili spareribs met bosui en limoen zijn zo lekker die wil je altijd wel voorgeschoteld krijgen. Bereid ze een dag van te voren voor en het enige dat je dan nog moet te doen is de barbecue aan te steken en deze spareribs met een authentieke Chinese smaak om en om mooi bruin en sticky roosteren. 
120 min
2
Mild

Ingrediënten

  • 500 g spareribs, per 2 ribben losgesneden
  • 25 g Conimex Sambal Badjak
  • ½ eetlepel vissaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 20 ml oestersaus
  • 1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 limoen, in vieren

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 574.14 kcal
Eiwitten 28.84 g
Suikers 13.08 g
Vezels 1.28 g
Verzadigde vetten 13.81 g
Natrium 2289.43 mg
Fat Per Nutrient Basis 42.1 g

Bereidingswijze

  1. Was de spareribs met koud water en droog ze tussen keukenpapier. Meng de 25 g sambal badjak met ½ eetlepel vissaus. Marineer het vlees bij voorkeur een nacht in de koelkast.

  2. Verwarm de barbecue voor. Roer in een grote hapjespan 3 eetlepels ketjap manis met 20 ml oestersaus, 1 uitgeperst teentje knoflook paste, het citroengras en 200 ml water. Breng het mengsel aan de kook en leg de spareribs in de pan. Kook ze in ca. 1½ uur op laag vuur, met de deksel op de pan, totdat het vlees bijna van het bot valt.

  3. Neem de spareribs uit de pan en kook het kookvocht tot ca. 1/3 van de totale hoeveelheid in. De saus wordt een beetje stroperig. Rooster de spareribs op het rooster boven de gloeiende barbecue en bestrijk ze lekker dik met de stroperige saus.

  4. Bestrooi de ]spareribs met de fijngesneden bosui]. Serveer met de partjes limoen.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild