Sambal Goreng Tempé

Tempé wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade. 
20 Minutes
4
Pittig

Ingrediënten

  • 400 g tempé
  • 6 eetlepels Conimex Bango ketjap
  • 4 eetlepels palmsuiker of 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Conimex Sambal Brandal
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempé in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en ¾ centimeter breed.

  2. Frituur de eerste helft van de tempé reepjes op 180 graden, totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn. Leg de tempé op keukenpapier en laat het uitlekken. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de tempé.

  3. Verhit een koekenpan en voeg 3 eetlepels zoete dikke ketjap, 2 eetlepels palmsuiker, 1 eetlepel sambal brandal en een half teentje knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de helft van de tempé toe. Laat het geheel een minuut tot anderhalf op het vuur terwijl je het omschept, totdat de ingrediënten aan de tempé blijven plakken, als een soort stroperige massa. Zodat ze mooi glimmen.

  4. Herhaal dit voor de resterende tempé en overige ingrediënten.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild