Sambal Goreng Tempe

Sambal Goreng Tempé

Tempé wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade. 
20 min
4
Pittig

Ingrediënten

  • 400 g tempé
  • 6 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 4 eetlepels palmsuiker of 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Conimex Sambal Brandal
  • 1 teentje knoflook

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 297.52 kcal
Eiwitten 12.82 g
Suikers 33.83 g
Vezels 5.7 g
Verzadigde vetten 1.24 g
Natrium 894.94 mg
Fat Per Nutrient Basis 8.1 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempé in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en ¾ centimeter breed.

  2. Frituur de eerste helft van de tempé reepjes op 180 graden, totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn. Leg de tempé op keukenpapier en laat het uitlekken. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de tempé.

  3. Verhit een koekenpan en voeg 3 eetlepels zoete dikke ketjap, 2 eetlepels palmsuiker, 1 eetlepel sambal brandal en een half teentje knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de helft van de tempé toe. Laat het geheel een minuut tot anderhalf op het vuur terwijl je het omschept, totdat de ingrediënten aan de tempé blijven plakken, als een soort stroperige massa. Zodat ze mooi glimmen.

  4. Herhaal dit voor de resterende tempé en overige ingrediënten.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild