Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

De Rode Thaise Curry Paste waarmee deze curry wordt gemaakt is lekker pittig, maar zeker niet te heftig. In dit recept gebruik je garnalen naast paksoi, rode uien en limoen. In plaats van garnalen kun je ook vis of inktvisringen gebruiken of een combinatie maken. Als je geen vis wilt, kun je met deze currypasta ook een lekkere groente-, kip- of vleescurry maken. 
10 min
4
Mild

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 800 g paksoi
  • 2 limoenen
  • 1 Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 90 g Conimex Rode Curry Paste
  • 400 ml kokosmelk light
  • 500 g grote rauwe garnalen
  • 2 el Conimex Wokolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 357.39 kcal
Eiwitten 22.65 g
Suikers 7.89 g
Vezels 4.7 g
Verzadigde vetten 7.59 g
Natrium 759.15 mg
Fat Per Nutrient Basis 15.14 g

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode uien elk in 6 partjes. Snijd de paksoi in stukken. Houd het groene blad en de steelstukken apart. Rasp de schil van de limoenen. Snijd 1 limoen in kwartjes.

  2. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet.

  4. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de uien 2 min. Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 min. Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 min. Schuif de ingrediënten -als er veel vocht in de pan zit- naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag. Roer de Rode Curry Paste en de kokosmelk erdoor. Knijp 1 limoen erboven uit. Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg het groen van de paksoi toe. Even doorwarmen.

  5. Verdeel de rijstnoedels over 4 grote kommen, schep de Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen erbij. Leg de parten limoen ernaast.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild