Pittige nasi goreng met spekjes

Pittige Nasi Goreng met spekjes

'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied en het betekent 'gebakken rijst' in het Nederlands. Deze Nasi goreng heeft een pittige smaak door de Conimex Sambal Oelek en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Pittige Cassave. 
20 min
4
Pittig

Ingrediënten

  • 350 gram rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 1 prei
  • 2 paprika's
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 75 g Conimex Kroepoek Pittige Cassave

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 477.31 kcal
Eiwitten 15.53 g
Suikers 6.99 g
Vezels 6.01 g
Verzadigde vetten 2.29 g
Natrium 1907.08 mg
Fat Per Nutrient Basis 10.27 g

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika in reepjes en de prei in halve ringen.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Meng de mix voor nasi goreng met 100 ml warm water.

  4. Verhit 2 el wokolie en wok de spekblokjes ca. 2 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Roer de Conimex Nasi Goreng Kruidenmix en 2 el Conimex Sambal Oelek erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erdoor en warm goed door.

  5. Verdeel de nasi goreng over 4 borden of grote kommen. Maak het knapperig met Conimex Kroepoek Pittige Cassave en pittiger met Conimex Sambal Oelek.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild