Omelet Foo yong hai

Omelet Foo Yong Hai met shii takes en sugarsnaps

Zin in een goedgevulde omelet? Probeer deze verrukkelijke Oosterse omelet met shii-takes en sugarsnaps. Bij een Oosters omeletgerecht denk je al snel aan Foo Yong Hai, van origine geserveerd met krabvlees en ei. In de Indonesisch-Chinese keuken kreeg het omelet een totaal andere smaak: geen krab maar groentes. Het gerecht wordt geserveerd met de heerlijke Conimex Foo Yong Hai saus. 
15 Minutes
3
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 100 g shiitakes
  • 1 rode paprika
  • 100 g sugar snaps
  • 3 eieren
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 pak Conimex mix voor Foo Yong Hai
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g taugé

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 333.96 kcal
Eiwitten 12.64 g
Suikers 6.73 g
Vezels 3.95 g
Verzadigde vetten 7.81 g
Natrium 885.97 mg
Fat Per Nutrient Basis 21.97 g

Bereidingswijze

  1. Snij de shii-takes in vieren. Maak de sugar snaps schoon, snij de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.

  2. Klop met een garde de eieren met de omeletmix van Conimex mix voor Foo Yong Hai en 5 el koud water tot een egaal mengsel.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie in een koekenpan en bak hierin het eimengsel ongeveer 3 minuten gaar. Keer de omelet en bak de andere kant nog eens 1 minuut.

  4. Verhit 2 el Conimex wokolie. wok de shii-takes, de paprika, de sugar snaps en de knoflook ca. 2 minuten.

  5. Meng 2,5 dl water en de sausmix Conimex Foo Yong Hai. Voeg de saus toe aan de groenten, Breng dit al roerend aan de kook. Voeg de taugé toe en verhit deze kort mee.

  6. Serveer de omelet op een warm bord en de gewokte groenten erbij.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • 25 Minutes

    • 2

      people

    • Mild

  • Pumpkin and Chicken Curry

    Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry een fris-pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 Minutes

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild