pandan rijst met garnalen

Nasi Speciaal met peultjes en garnalen

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Maak een Nasi Speciaal met peultjes, garnalen en limoen. 
20 Minutes
4

Ingrediënten

  • 350 g pandanrijst
  • 2 el Conimex Sojasaus
  • 1 pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 6 lente-uien
  • 250 g verse peultjes
  • 0,5 limoen
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
  • 2 handjes pinda's

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 605.89 kcal
Eiwitten 24.52 g
Suikers 5.99 g
Vezels 7.06 g
Verzadigde vetten 3.18 g
Natrium 842.19 mg
Fat Per Nutrient Basis 19.17 g

Bereidingswijze

  1. Maak de peultjes schoon. Snijd de lente-uitjes in ringen en rasp een halve limoen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 2 el Conimex sojasaus in het kookwater.

  3. Doe de Conimex mix voor Nasi Speciaal in en kommetje en mix met 100 ml heet water.

  4. Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak hierin de peultjes ca. 2 minuten. Voeg de lente-uitjes, garnalen en de limoenrasp toe en roerbak ca. 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn.

  5. Voeg de Conimex mix voor nasi speciaal en de rijst toe aan de pan en roerbak kort door elkaar.

  6. Verdeel de Nasi Speciaal over 4 borden of kommen en bestrooi met 2 handjes pinda's.

Meer heerlijke recepten

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild