Nasi met bloemkoolrijst

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke nasi is gemaakt met bloemkool en paprika's. Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze nasi! Eindeloos variëren dus. 
15 min
4
Kruidig

Ingrediënten

  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 ui
  • 400 g bloemkool
  • 2 paprika's
  • 400 g witte rijst

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

  2. Voeg ondertussen in een bakje 100 ml water toe bij de Conimex groentemix en laat dit 10 minuten wellen.

  3. Rasp de bloemkool fijn. Verhit en een wok- of koekenpan 2 eetlepels wokolie

  4. Roerbak de ui met de paprika 2 minuten

  5. Voeg de geraspte bloemkool toe in de pan. Wok deze nog een minuutje mee.

  6. Voeg de gewelde Conimex groentemix toe aan de pan. Voeg wanneer het water verdampt is, de rijst en Conimex kruidenmix toe en warm op laag vuur het geheel vervolgens nog even door.

  7. Eetsmakelijk!

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild