Nasi goreng met cashewnoten

Nasi goreng met cashewnoten

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord 'Nasi Goreng', betekend 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' Gebakken. 
25 min
4
Mild

Ingrediënten

  • 1 preien
  • 2 paprika's
  • 1 winterwortel
  • 350 g witte rijst
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 39 g Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 3 el Conimex Gembersiroop
  • 150 g geroosterde gezouten cashewnoten

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 668.33 kcal
Eiwitten 13.88 g
Suikers 10.94 g
Vezels 6.24 g
Verzadigde vetten 5.03 g
Natrium 1355.95 mg
Fat Per Nutrient Basis 25.59 g

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika en wortel in blokjes, en de prei in ringen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met 1 el Conimex ketjap manis.

  3. Meng de Conimex Nasi Goreng met 1 dl kokend water en laat het mengsel ca. 10 minuten staan.

  4. Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak de wortelblokjes ca. 2 minuten. Voeg de prei en paprikatoe en roerbak nog eens 2 minuten.

  5. Schep de mix voor nasi goreng erdoor, Meng nu de rijst erdoor en roerbak de nasi ca. 2 minuten.

  6. Schep tot slot de Conimex Gembersiroop en de cashewnoten door de nasi goreng en serveer direct.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild