Beef Bulgogi – Koreaans Rundvlees

Beef Bulgogi Koreaans Rundvlees

Beef bulgogi is een van de populairste Koreaanse rundvlees gerechten. Gemarineerd geroosterde rundvlees, in sla-blaadjes met sesamzaadjes. Ze zien er mooi uit en smaken verrukkelijk! Je kan beef bulgogi ook op de BBQ maken. 
5 Minutes
6
Mild

Ingrediënten

  • 0.5 groene appel
  • 60 g ui
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1.5 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 5 plakjes verse gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • snufje zwarte peper
  • 400 g biefstuk
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1 groene peper

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 152.74 kcal
Eiwitten 13.97 g
Suikers 3.55 g
Vezels 1.58 g
Verzadigde vetten 2.07 g
Natrium 717.66 mg
Fat Per Nutrient Basis 8.06 g

Bereidingswijze

  1. Rasp de appel fijn en snipper de ui. Roer in een ruime kom, de appel met de ui, 4 eetlepels lichte sojasaus, 1,5 theelepel suiker, 1 eetlepel sherry, de uitgeperste knoflook, 5 plakjes gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zwarte peper tot een marinade.

  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en marineer ze minimaal 2 uur in de marinade.

  3. Verhit een koekenpan of grillpan (zonder olie) en rooster de biefplakjes heel kort aan 2 kanten. Neem het vlees uit de pan.

  4. Leg de 6 slablaadjes klaar om gevuld te worden. Verdeel de biefplakjes over de sla. Garneer met geroosterd sesamzaad en in ringetjes groene peper.

Meer heerlijke recepten