Babi ketjap- Chinees Indisch varkensvlees met ketjapsaus

Babi ketjap Chinees Indisch varkensvlees met ketjapsaus

Dit recept varkensvlees met ketjap manis en hamlappen bakken is verrukkelijk. De witte rijst met sperziebonen maakt het helemaal af! Eet smakelijk! 
30 Minutes
4
Mild

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen
  • 1 pakje Conimex mix voor Babi Ketjap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 3 el peterselie, fijngehakt

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 811.67 kcal
Eiwitten 33.6 g
Suikers 14.68 g
Vezels 6.95 g
Verzadigde vetten 5.79 g
Natrium 567.67 mg
Fat Per Nutrient Basis 28.43 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de marinademix (uit het Conimex mix voor babi ketjap pakje) met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.

  2. Verhit een eetlepel Conimex wokolie in een wok en wok het vlees, de ui en de knoflook ca. 5 minuten. Meng het sauspoeder (uit het pakje) met 2 1/2 dl koud water, voeg het mengsel aan de wok toe en breng het al omscheppende aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.

  3. Kook ondertussen de sperziebonen ca. 5 minuten in ruim kokend water. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de bonen ca. 3 minuten. Voeg op het laatst de peterselie toe.

  4. Schep de rijst met de babi ketjap op 4 borden en geef de boontjes erbij.

Meer heerlijke recepten