Atjar

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze Atjar heeft een fris zoetzure smaak. Makkelijk en bovendien heel lekker! Heb je nog wat groenten in huis? Voeg ze toe in deze Atjar! Eindeloos variëren dus. 
130 min
4
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Groenten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 kleine bloemkool
  • 0.5 rode peper

Atjar marinade

  • 200 ml azijn
  • 4 el witte suiker
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 90.194 kcal
Eiwitten 1.504 g
Suikers 15.549 g
Vezels 1.936 g
Verzadigde vetten 0.074 g
Natrium 595.951 mg
Fat Per Nutrient Basis 0.252 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer door de helft. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer daarna in plakjes van een halve cm dik.

  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel in reepjes. Snijd de spaanse peper fijn.

  3. Doe alle groenten in een kom.

  4. Breng de azijn aan de kook. Los het suiker, het zout en de specerijen hierin op. Breng het geheel al roerend aan de kook.

  5. Meng de groenten vervolgens met de hete azijnmarinade. Laat de atjar afkoelen.

  6. Schep de afgekoelde atjar over in een pot of bakje. Laat het minimaal enkele uren marineren voordat je het serveert. Tip! Maak de atjar al de avond van te voren. Zo kan het lekker lang marineren.

  7. De atjar is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Meer heerlijke recepten

  • Laksa Curry met garnalen en rijstnoedels

    Een heerlijke Laksa Curry van Foodplatform Culy. De Singaporese laksa curry is superpopulair! Deze Laksa wordt gemaakt met kokosmelk, rijstnoodles, garnalen en coriander.

    • 15 min

    • 2

      people

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Met dit Vietnamese Pho Bo recept maak je een originele Vietnamese noedelsoep vol groenten en met mager rundvlees. Met Conimex Lichte Sojasaus breng je de pho bo soep heerlijk op smaak.

    • 25 min

    • 2

      people

    • Mild

  • Pompoen curry met kip

    De Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili geeft deze curry is fris pittige smaak. Geef de curry extra pit met een lepeltje sambal.

    • 20 min

    • 4

      people

    • Kruidig,Mild