Secondary Image

Babymaïs

Zoals de naam het al zegt is babymaïs eigenlijk een hele jonge maiskolf. In tegenstelling tot een volwassen mais kolf wordt babymaïs in zijn geheel gegeten, inclusief kolf. De subtiele zoete smaak en knapperige bite maken hem heel geschikt voor een curry. Babymaïs wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuke. Baby maïs is ongeveer 9 tot 10 cm lang. Lekker door even te roerbakken of (kort) te koken.

Secondary Image

Thaise aubergine

Deze groente heeft weinig overeenkomsten met de paarse, grote, langwerpige aubergine die wij in Nederland kennen. Toch is dit echt het kleine, ronde zusje van onze paarse aubergine. De kleur van de Thaise aubergine verschilt van wit, groen, oranje tot gewoon paars en is heel lekker in combinatie met curries. Bijvoorbeeld in een Thaise Groene curry. In Thailand halveren ze hem of snijden ze hem in partjes en laten hem daarna 5 á 10 minuten in de curry mee sudderen. In Nederland is deze groente niet altijd even makkelijk te vinden. Mocht je nou een curry willen eten met Thaise aubergine, probeer het dan eens bij de toko. 

Secondary Image

Taugé

Taugé zijn de spruiten van gekiemde peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine B en ijzer. Gebruik ze rauw of heel kort gewokt. 

Secondary Image

Sugarsnaps

Deze groente is een kruising tussen de welbekende peultjes en doperwten. Sugarsnaps zijn lekker knapperig en een beetje zoet. Ze zijn enorm snel klaar! Je hoeft ze alleen even (kort) te koken of te wokken. Sugarsnaps zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Mocht jouw supermarkt deze groente nou niet in zijn assortiment hebben? Dan kun je ook gaan voor zijn halfbroertje, het peultje.

Secondary Image

Paksoi

Deze grote witte stengels met groene bladeren worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Lees hier meer over paksoi.

Secondary Image

Cashewnoten

Voor een extra bite kun je wat cashewnoten over je curry strooien. Door hun volle smaak zijn cashewnoten heel geschikt voor in curries. Voor nog meer smaak kun je de cashewnoten even roosteren, een heerlijke geur!

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer