Wat is groene curry?

Groene curry is een van de meest populaire Thaise gerechten van nu. In het Thais wordt deze curry Gaeng Kiaw Wan genoemd. Dit betekent letterlijk zoete groene curry, maar de curry zelf is behoorlijk pittig. Deze curry heeft zijn naam onder andere te danken aan zijn groene kleur, die ontstaat door het gebruik van groene chilipepers. Een ander belangrijk ingrediënt van deze curry is kokosmelk, dit maakt de curry lekker romig.


Groene curry wordt vaak bereid met kip, maar je kunt ook vis, rund- of varkensvlees gebruiken. Een dagje geen vlees of vis eten? Ga dan voor een vegetarische curry met lekker veel groenten en bijvoorbeeld tofu of cashewnoten.

Wat zit er in groene curry paste?

Een groene curry paste heeft vaak heel veel ingrediënten. Belangrijke ingrediënten van de groene curry paste zijn:

  • Groene chilipepers
  • Citroengras
  • Kurkuma
  • Koriander
  • Komijn
  • Gember
  • Galanga
  • Kaffir limoenblad

Hoe maak je groene curry?

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, chilipeper, gember en galangaeen groene curry paste gecreëerd zoals die in Azië smaakt. Bekijk voor inspiratie onze video met groene curry, bereid door een Aziatische chef. Dit recept is authentiek en lekker pittig. Waan je eventjes in het prachtige Thailand.

         

hoe maak je curry minder pittig

Wil je nou een wat mildere curry kijk dan ons filmpje met tips om curry minder pittig te maken.

Secondary Image

Of kijk eens naar de Massaman curry, met aardappelen.

Secondary Image

Zin in een curry recept met rijstnoedels? Ontdek dan onze Singaporese Laksa.

ทานให้อร่อยนะ (Thān h̄ı̂ xr̀xy na) 
(eet smakelijk in het Thais)