Wat is paksoi?

Je ziet het steeds vaker in de winkel liggen, een bos witte stengels met grote groene bladeren aan de bovenkant. Dit is paksoi, een koolsoort die in de Aziatische keuken veel wordt gebruikt.

Hoe bereid je paksoi?

Paksoi is heerlijk, een makkelijk te bereiden groente en bovendien heel gezond! Maar wat is het nu precies en wat maak je er nou mee? Je kunt paksoi wokken, stomen en koken. Onze chef laat je in dit filmpje zien hoe je paksoi het beste kan snijden en wokken. Probeer het snel!

Ter inspiratie kun je kijken bij onze gerechten met paksoi.

Tips:

  • Bij het kopen van deze groente moet je erop letten dat de stengels wit en stevig zijn en geen zachte plekken hebben. De bladeren horen er vers en donkergroen uit te zien.
  • Een tip voor als je eens wilt experimenteren met paksoi! In de toko vindt je een kleinere paksoi variant, de Shanghai paksoi. Deze is meestal afkomstig uit Azië en heeft een andere (lekkere) smaak.
  • Scheid de witte stengels van de groene bladeren. Wok eerst de witte stengels zo’n drie minuten en voeg dan pas de groene bladeren toe. Wok dit geheel dan nog 1 minuut.

Ontdek hier welke andere groenten lekker zijn in een curry.