De Singaporese curry is een samensmelting van Indische, Chinese en Maleisische smaken. Een heerlijke combinatie! Er zijn twee verschillende soorten Laksa- gerechten, Curry Laksa en Asam Laksa. Het verschil zit in de samenstelling van de kruiden en het gebruik van kokosmelk. De Singaporezen eten het liefst de Curry Laksa (met kokosmelk!).
Waar de naam Laksa vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Een verklaring is dat het komt van het woord ‘Lakhshah’, wat Hindi is voor een vermicelli soort. Een andere verklaring is dat het komt van het Chinese woord 辣沙, wat ‘pittig zand’ betekent. Dit heeft te maken met de gemalen garnalen op de bodem van de Laksa soep. Ook is niet duidelijk waar de Laksa curry precies vandaan komt. Naast de Singaporees claimt ook de Maleis ontdekker te zijn van deze uitgebalanceerde samenstelling van smaken. Een ding is wel zeker, de Laksa curry is een hemels authentiek gerecht!
Laksa wordt veel gegeten in combinatie met vis of garnalen. Natuurlijk kun je ook een Laksa eten met kip, vlees of groenten. Het gaat allemaal om het experimenteren met smaken! Een onmisbaar ingrediënt van de Laksa curry is natuurlijk de kokosmelk. Zonder kokosmelk geen curry!
Belangrijke ingrediënten zijn:
Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen zoals Galangawortel, knoflook, chilipeper, citroengras en kerrie een Laksa curry paste gecreëerd zoals ie in Azië smaakt. De Laksa curry wordt bereid met rijstnoedels en garnalen. Ook deze curry paste bevat geen toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Bekijk voor inspiratie onze video met Laksa curry, bereid door een Aziatische chef. Dit recept is authentiek en lekker pittig. Waan je eventjes in het prachtige Singapore.