Eten staat centraal in het leven van de Singaporees. Wanneer mensen elkaar ontmoeten vragen ze elkaar ‘heb je al gegeten?’.

Veel Singaporezen hebben een Chinese, Maleisische of Indische achtergrond. De Chinese, Maleisische en de Indische keuken hebben dan ook hun sporen achtergelaten in de Singaporese smaken. Hierdoor is de Singaporese keuken heel divers. In deze keuken worden verschillende kruiden gebruikt. Veel gebruikte kruiden zijn bijvoorbeeld kurkuma, tamarinde, kaneel en kardemon. Gember wordt ook regelmatig gebruikt.

In Singapore wordt veel vis en zeevruchten gegeten. Een bekend gerecht is Chicken Rice, kip gekookt in een mix van authentieke specerijen, zoals gember. Vervolgens wordt de kipbouillon gebruikt om rijst te koken. Dit maakt de rijst erg smaakvol! De kip zelf wordt geserveerd met een pittige soja saus. 

Daarnaast worden in Singapore veel verschillende vlees gerechten gegeten. Op Chinese wijze, dus veelal geroosterd. Deze gerechten worden vaak gecombineerd met rijst of rijstnoedels. Rijsnoedels worden bijvoorbeeld gebruikt als basisingredient in curries, maar ook in soepen. Een ander typisch Singaporees gerecht is Popiah. Dit is een loempia gevuld met kool, worst, garnalen en sla. Heerlijk! Naast deze lekkernij worden kent de Singaporese keuken ook curries! De Laksa curry is een heel bekende.

Singaporese curries

De Singaporese curries kennen ook verschillende invloeden en zijn hierdoor anders dan bijvoorbeeld de Thaise curry. De curries zijn een combinaties tussen Indische smaken met de aroma’s van de Chinese keuken, zoals anijs, gember en andere Chinese specerijen. 
Singapore staat minder bekend om haar curries dan bijvoorbeeld hét curryland Thailand, maar ze mogen er zeker zijn! Bekende Singaporese curries zijn:

groenten curry paste

De naam Fish Head curry zegt het al, een curry met een vissenhoofd erin. Het hoofd van de vis, meestal red snapper, wordt gestoomd in een heerlijke curry bereidt met verse kruiden en groeten. In Nederland zal deze curry waarschijnlijk weinig populariteit winnen, maar in Singapore is deze curry razend populair!

groenten curry paste

Onze Singaporese curries

Conimex kan natuurlijk niet achterblijven bij deze heerlijke curry smaken. Daarom hebben wij ons laten inspireren door de Singaporese keuken en een smaakvolle Laksa curry paste ontwikkeld. Deze Laksa curry paste is bereid met authentieke specerijen zoals galangawortel, knoflook, chilipeper, citroengras en kerrie. Ook is deze Laksa curry paste zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze curry is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld garnalen of vis.