De smaakmaker van elk Aziatisch gerecht is de chilipeper. De één wordt er meteen wat angstig van, voor de ander kan het niet pittig genoeg zijn. Durf het aan, want al een klein beetje peper voegt naast flink wat pit, ook een heerlijke, kruidige smaak toe. Maar hoe snij je nu het best zo’n kleine chili? Moet je nu juist de zaadjes, zaadlijsten of het vruchtvlees hebben? En bij overdaad: hoe blus je de brand?
De beste tips voor wie niet bang is voor een beetje spicy:
Duurzaam
De peperzaadjes hoef je niet weg te gooien. Stop ze in wat aarde en kweek in de keuken je eigen peperplant.
Kant-en-klaar
Liever sambal in plaats van spicy, verse peper? Die van Conimex zijn gemaakt volgens authentiek recept en gemaakt van duurzaam geteelde chilipepers!
Brand blussen
Bij nader inzien tóch wat veel peper aan je gerecht toegevoegd? Een glaasje water zal de brand niet blussen, neem liever een glas melk of een hap witte rijst, kroepoek, brood of yoghurt. En bedenk: het went en zweten is gezond! Meer tips om bijvoorbeeld je curry een tikkeltje minder pittig te maken, lees je hier.