Kroepoek - Op weg naar duurzaam

Kotabaru images sustainable

Verbeterde visserij methoden

Conimex garnalen kroepoek wordt gemaakt van garnalen afkomstig uit de Indonesische koraaldriehoek. In dit prachtige gebied met een enorme biodiversiteit van vis en koraal, leven duizenden vissers van de visserij. Helaas staat het milieu in dit gebied onder druk.

Om de toekomst van de vissers, het milieu en onze kroepoek te garanderen werken we aan het stap voor stap verduurzamen van de garnalenvangst. Zo stimuleren we onder andere het gebruik van betere netten die alleen volwassen garnalen vangen en zo overbevissing voorkomen en die het koraal in tact houden.

Meer informatie over duurzaamheid van garnalenkroepoek

Rainforest Alliance Gecertificeerde cassave

Het belangrijkste ingrediënt van onze cassave kroepoek is verse cassave, de eetbare wortel van de cassaveplant. Dit wordt al jaren verbouwd in Bogor op Java.

Deze verse cassave is vanaf mei afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen!  Dit houdt in dat onze cassave volgens strenge richtlijnen geteeld moet worden. Denk aan verantwoorde teelmethoden, goede arbeidsomstandigheden voor de boeren en mensen die op het land werken.

Meer informatie over duurzaamheid van cassave

Conimex Kotabaru

Meet our Hair Hackers