Zoete sojarijst met paddenstoelen

Zoete sojarijst met paddenstoelen

Dit recept rijst is een bijzonder recept. Deze rijst met paddenstoelen heeft een speciale smaak door de zoete soja wok saus. Saus maken voor dit recept is onnodig. Dit zit in een flesje van Conimex.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g witte rijst
  • 40 g ongezouten pinda's
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g grofgesneden wokgroenten
  • 6 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 700
    • Eiwitten 19.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 117.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 111.0g
    • Suikers 30.2g
    • Vezels 6.7g
    • Vetten 18.8g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 14.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1080mg
    • Zout 2.70g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 33%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de pinda's grof. Maak de paddenstoelen schoon. Laat kleine paddenstoelen heel en snij grote in stukken.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de paddenstoelen en de groenten ca. 5 minuten. Meng er de Conimex woksaus zoete soja doorheen en schep vervolgens de rijst en pinda's erdoor.

  3. Schep de zoete sojarijst in 2 kommen of op borden.