Zoete Sojamihoen met kip en ananas

Zoete Sojamihoen met kip en ananas

De kip met mihoen in zoete soja saus van Conimex. De ananas geeft een lekker frisse smaak in deze zoete soja mihoen. Een heerlijke maaltijd gevuld met snijbonen en cherrytomaatjes voor twee.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 200 g snijbonen
  • 1 limoen
  • 220 g ananasstukjes op sap (1 blikje)
  • 125 g Conimex Mihoen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 5 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 648
    • Eiwitten 30.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.3g
    • Suikers 38.5g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 15.9g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 12.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 960mg
    • Zout 2.41g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 71%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 1,5 cm. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  2. Maak de Conimex mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok de kip ca. 5 min. Voeg de snijbonen en de helft van de limoensap toe en wok nog 3 min.

  4. Voeg limoensap naar smaak en de Conimex woksaus zoete soja toe en warm goed door. Schep de mihoen in kommen en bestrooi met de rest van de limoensap.