Zoete Chinese aubergine met knoflook

Zoete Chinese aubergine met knoflook

Op zoek naar een lekker Chinees bijgerecht? Met deze zoete Chinese aubergine met knoflook zet je echt een heerlijk en bijzonder bijgerecht op tafel. De Chinese smaakmakers als sojasaus en hoisinsaus combineren heel goed met de fris zoetzure smaak van balsamicoazijn. Een topper!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1- 2 aubergines
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels Conimex hoisinsaus
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 339
    • Eiwitten 6.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 38.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 29.7g
    • Suikers 28.1g
    • Vezels 9.2g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 15.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1238mg
    • Zout 3.09g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 74%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was en snijd de aubergine in blokjes van ca. 3 cm. Verhit in een koekenpan de wokolie op halfhoog vuur en bak hierin de aubergine al omscheppend mooi bruin. Past niet alles in 1 pan bak de aubergine dan in gedeelten.

  2. Als alles gebakken is doe het dan terug in de pan voeg 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus en 3 eetlepels balsamicozijn toe en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen.

  3. Roer af en toe en neem de pan van het vuur als de aubergines zacht en gaar zijn.