Zoet pittige kippenvleugeltjes

Deze Aziatische kippenvleugeltjes zijn heerlijk als diner, maar ook geschikt voor op een feestje. De Sambal Badjak geeft de kippenvleugeltjes een licht spicy smaak.

0 stemmen

Ingrediënten (voor 0 porties)

Bereidingswijze (voor 0 porties)

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de kippenpootjes voor 10 minuten. Giet deze vervolgens af en droog ze goed af met keukenpapier.

Wrijf de kippenpootjes in met de Wokpaste en plaats ze in een grote ovenschaal. Schuif deze in de oven. Draai na 20 minuten de pootjes om en bak ze nog 15 minuten.

Snij ondertussen de kool fijn, snij de wortel in dikke reepjes en de ui in ringen. Mix de de sojasaus, limoensap, chilivlokken en honing. Meng dit met de groenten tot een frisse salade. Haal de kippenpootjes uit de oven en serveer met de salade.

Variaties

Voeg koriander aan de salade toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 2.526,0 kcal
Proteïnes 184,4 g
Suikers 68,4 g
Vezels 14,3 g
Vetten: 149,8 g
- Verzadigde vetten 42,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.433,9 g
Transvetten 1,8 g
Cholesterol 716,1 mg
Sodium 4.296,0 mg

* 1 portie = 100 g