Zoet pittige kippenvleugeltjes

Zoet pittige kippenvleugeltjes

Deze Aziatische kippenvleugeltjes zijn heerlijk als diner, maar ook geschikt voor op een feestje. De Sambal Badjak geeft de kippenvleugeltjes een licht spicy smaak.

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1,5 kg kippenvleugeltjes
  • 130 gram Conimex Wok Paste Ketjap & Sambal Badjak (1 zakje)
  • 400 g witte kool
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel honing
  • 0.5 theelepel chilivlokken
    • Energie kcal 2526
    • Eiwitten 184.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.1g
    • Suikers 68.4g
    • Vezels 14.3g
    • Vetten 149.8g
    • Verzadigde vetten 42.4g
    • Onverzadigde vetten 91.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 59.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 31.7g
    • Transvet 1.8g
    • Cholesterol 716mg
    • Natrium 4296mg
    • Zout 10.74g
    • Calcium 25%
    • Ijzer 61%
    • Potassium 70%
    • Vitamine C 197%
    • Vitamine A 35%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de kippenpootjes voor 10 minuten. Giet deze vervolgens af en droog ze goed af met keukenpapier.

  2. Wrijf de kippenpootjes in met de Wokpaste en plaats ze in een grote ovenschaal. Schuif deze in de oven. Draai na 20 minuten de pootjes om en bak ze nog 15 minuten.

  3. Snij ondertussen de kool fijn, snij de wortel in dikke reepjes en de ui in ringen. Mix de de sojasaus, limoensap, chilivlokken en honing. Meng dit met de groenten tot een frisse salade. Haal de kippenpootjes uit de oven en serveer met de salade.

Serveer met wat geroosterde sesamzaadjes.