Zilverdollarcakejes met garnalen

De lekkerste zilverdollarcakejes met garnalen bak je met dit recept en Conimex Sambal Brandal eenvoudig zelf. Verrukkelijk tussendoortje met Noorse garnalen. Dit is een aanvulling op zilverdollarcakejes - basisrecept.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

  • 12 el zilverdollarcakejesbeslag (zie 'zilverdollarcakejes - basisrecept)
  • 200 g rauwe gepelde garnalen (Noorse)
  • 1 tl Conimex Sambal Brandal
  • 2 lente-uien
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • Verder nodig: 1 poffertjespan

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak het beslag voor de zilverdollarcakejes. Zie hiervoor 'Zilverdollarcakejes - basisrecept).

Pureer (in de foodprocessor) de helft van de garnalen met de Conimex Sambal Brandal tot een pasta. Snijd de lente-uitjes schuin in dunne plakjes.

Bakken: Vet de holletjes van de poffertjespan in met Conimex Wok Olie, en verhit de pan op hoog vuur. Schep in elk holletje een el van het rijstbeslag en daarin een hele garnaal. Bak de 'cakejes' met het deksel op de pan bruin.

Leg de cakejes op een schaal en schep er wat garnalenpasta en lente-uitjes op.

Serveertip

Geef bij de zilverdollarcakejes met garnalen knoflooksaus als dip er bij.

Variaties

Zie ook de recepten voor zilverdollarcakejes met asperges en met krab.