Zilverdollarcakejes met asperges

Feestelijke Aziatische zilverdollarcakejes met asperges. Het recept dat het beste van 3 continenten combineert! Extra lekker en vol van smaak door Conimex Sambal Brandal, cashewnoten, groene asperges en verse bieslook. Serveer als tussendoortje of als voorgerecht.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

  • 12 el zilverdollarcakejesbeslag (zie 'zilverdollarcakejes - basisrecept)
  • 2 groene asperges
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 0,5 tl Conimex Sambal Brandal
  • 2 el cashewnoten
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • Verder nodig: 1 poffertjespan

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak het beslag voor de zilverdollarcakejes. Zie hiervoor 'Zilverdollarcakejes - basisrecept).

Was de asperges, snijd de stugge onderkant eraf en snijd de rest schuin in plakjes. Roerbak ze 2 minuten in een scheutje Conimex Wok Olie. Meng de Conimex Sambal Brandal erdoor. Hak de cashewnoten grof.

Bakken: Vet de holletjes van de poffertjespan in 2 el olie, en verhit de pan op hoog vuur. Schep in elk holletje een el van het rijstbeslag en daarin een lepeltje asperges. Bak de 'cakejes' met het deksel op de pan bruin.

Schep de cakejes uit de pan en leg ze op een schaal. Bestrooi ze met bieslook en cashewnoten.

Serveertip

Zet bij deze zilverdollarcakejes met asperges knoflooksaus op tafel.

Variaties

Zie ook de recepten voor zilverdollarcakejes met garnalen en met krab.