Zilverdollarcakejes - basisrecept beslag

Ingrediƫnten

  • 150 g witte rijst
  • 50 g mungbonen (of oranje linzen of spliterwten)
  • 1 ei (eventueel, zie recept)
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • Verder nodig:

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Week de rijst en de bonen (of linzen of spliterwten) een paar uur of liever een nachtje in 1 l water. Giet ze af en spoel ze goed na met koud water.

Maal de rijst en de bonen (in een foodprocessor of met de staafmixer) met 2 dl water en een snufje zout tot het mengsel dik en bijna glad is. Je kunt eventueel de helft van het water vervangen door 1 ei.

Een poffertjespan moet je altijd 'inbakken'. Daarvoor maak je 1 proefbaksel, dat je verder niet gebruikt: vet de holletjes van de pan in met Conimex Wok Olie en verhit de pan op hoog vuur. Schep in elk holletje een el van het rijstbeslag en bak dit met een deksel op de pan ongeveer 3 minuten. Schep ze uit de holletjes.

De pan is nu klaar om de gevulde cakejes te bakken. Zie hiervoor de recepten: Zilverdollarcakejes met asperges Zilverdollarcakejes met garnalen Zilverdollarcakejes met krab

Serveertip

Zilverdollarcakejes - basisrecept beslag