Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie

De zalm in deze zalmteriyaki is heerlijk gemarineerd in teriyaki-honingsaus en verse bieslook. Samen met de Chinese eiermie en peultjes is dit een zalig gerecht.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Haal de peultjes af en was ze. Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de zalmblokjes 3 minuten. Schep ze uit de pan. Schenk nog een eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de peultjes een minuut of 2. Schep dan de zalm terug in de wok, voeg ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus teriyaki honing toe en wok alles nog 1 minuut.

Kook ondertussen ook de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de zalmteriyaki erop. Bestrooi de zalm met wat bieslook en serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie de Conimex Sambal en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de zalm door gepelde rauwe garnalen of stukjes kip (kip ca. 8 minuten wokken). Vervang de peultjes door snij- of sperziebonen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 550,0 kcal
Proteïnes 33,0 g
Suikers 195,1 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 13,1 g
- Verzadigde vetten 2,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 108,5 mg
Sodium 934,1 mg

* 1 portie = 100 g