Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie

Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie

De zalm in deze zalmteriyaki is heerlijk gemarineerd in teriyaki-honingsaus en verse bieslook. Samen met de Chinese eiermie en peultjes is dit een zalig gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g zalmfilet
  • 600 g peultjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 3 el verse bieslook, fijngeknipt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 550
    • Eiwitten 33.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 70.9g
    • Suikers 195.1g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 2.6g
    • Onverzadigde vetten 9.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 108mg
    • Natrium 934mg
    • Zout 2.33g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 84%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Haal de peultjes af en was ze. Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de zalmblokjes 3 minuten. Schep ze uit de pan. Schenk nog een eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de peultjes een minuut of 2. Schep dan de zalm terug in de wok, voeg ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus teriyaki honing toe en wok alles nog 1 minuut.

  3. Kook ondertussen ook de Conimex Chinese eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  4. Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de zalmteriyaki erop. Bestrooi de zalm met wat bieslook en serveer direct.