Zalm in kokossaus met peultjes

Zalm in kokossaus met peultjes

De heerlijke smaak van chili, lemongrass en kokos komen helemaal tot zijn recht in dit eenpansgerecht.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 wortels
  • 4 lente-uitjes
  • 130 gram Conimex Wok Paste Lemongrass, Coconut & Chili (1 zakje)
  • 400 ml light room
  • 4 zalmfilets
  • 300 g verse peultjes
  • handje koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 306
    • Eiwitten 31.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 25.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 21.2g
    • Suikers 11.8g
    • Vezels 4.3g
    • Vetten 8.9g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 3.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 64mg
    • Natrium 667mg
    • Zout 1.67g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 51%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de wortels jullienne en snij de lente-uitjes diagonaal. Mix de Wokpaste met de room.

  2. Leg de zalmfilets, wortel en peultjes in een pan. Voeg de saus toe en laat langzaam sudderen. Plaats de deksel op de pan en kook ca. 10 minuutjes.

  3. Serveer met basmati- of jasmijn rijst. Bestrooi het gerecht met de lente-uitjes en fijngehakte koriander.

Serveer met limoen