Wortel kokoscurry met gebakken spekjes, koriander en witte rijst

Bijzondere curry met in wok olie gebakken spekjes met wortelstukjes, uien in een heerlijke saus van Conimex Mix voor groene curry en romige kokosmelk. Erbij een geurige pandanrijst bestrooid met verse fijngehakte koriander.

3 stemmen

20 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

  • 400 gram pandanrijst
  • 600 gram kleine geschrapte worteltjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 uien
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 pakje Conimex Boemboe Groene Curry
  • 1 pakje (200 ml) Conimex Romige Kokosmelk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels fijngehakt koriander

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Kook de worteltjes in een laagje kokend water 6 min. Afgieten. Pel en snijd ondertussen de uien in ringen.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en bak de spekjes 2 min. Voeg de ui toe en wok nog 3 min. Voeg de worteltjes toe. Roer de kruidenpasta groene curry en de romige kokosmelk erdoor en breng het aan de kook. Laat de kokoscurry 10 min. sudderen.

Roer het citroensap en de koriander erdoor. Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de wortel kokoscurry erover.

Serveertip

Geef bij de Wortel kokoscurry met gebakken spekjes, koriander en witte rijst Conimex Smaakmaker Cassave Kroepoek.

Variaties

De worteltjes kun je door 600 g kleingesneden pompoen vervangen.