Wok bami Zoete soja met sinaasappelkip en koriander

Wok bami Zoete soja met sinaasappelkip en koriander

Overheerlijk bami recept van In Conimex Wok Olie geroerrbakte kipreepjes, bamigroenten, fijngehakte koriander en mie nestjes in een heerlijke zoete soja sinaasappel woksaus.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0.5 zak (250 gram) Conimex Mie Nestjes
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram kipreepjes
  • 600 gram bamigroenten
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 4 eetlepels fijngehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 555
    • Eiwitten 31.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 71.1g
    • Suikers 29.3g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 14.6g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 9.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 987mg
    • Zout 2.47g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 76%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Pel de sinaasappels, verdeel ze in partjes en halveer ze.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbakk de kip 3 min. Voeg de stukjes sinaasappel toe en wok 1 min. Voeg de bamigroenten toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de mie en de Conimex woksaus Zoete Soja toe en roerbak 2 min. mee.

  3. Verdeel de mie over 4 borden of kommen en bestrooi de koriander.