Vispakketjes van pittige makreel en tomaat

Heerlijke vispakketjes van pittige makreel en tomaat. Je maakt in een handomdraai zelf een oosterse marinade van fijngesneden rode peper en een fijngehakte ui. Even bakken en dan mengen met een paar eetlepels Conimex Ketjap Manis en Conimex Hot Marinade. Deze vispakketjes uit de oven staan in een half uurtje al op tafel!

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Was en snijd de tomaten in stukjes. Pel en pers de teentjes knoflook. Meng de Conimex Hot Marinade met 1 el Conimex Ketjap Manis en 1 el water.

Snijd de koppen en de staarten van de makrelen en snijd de vissen doormidden. Meng in een schaal de marinade met de vis en laat de smaak minstens 15 minuten intrekken. Draai de stukken vis regelmatig om.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de uienringen 3 minuten. Roerbak dan eerst de knoflook een minuutje mee en vervolgens de tomaten een minuut of 3.

Schenk de marinade uit de schaal in de wok en laat het een paar minuten koken. Leg ondertussen vast 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie naast elkaar klaar op het aanrecht.

Schep in het midden van elk vel een lepel tomatenmengsel en plaats daarop een stuk makreel. Verdeel de rest van het tomatenmengsel over de vis, strooi er wat koriander over en vouw de pakketjes goed dicht.

Laat de vis in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden. Serveer de pakketjes ongeopend.

Serveertip

Deze pakketjes van pittige makreel en tomaat kun je ook serveren bij de barbecue.

Variaties

Vervang de makreel door 4 stukken zalmfilet van 150 g en voeg met de tomaten 4 lente-uitjes (in ringen gesneden) toe.