Visfilet met broccoli en sambal-klappersaus

Dit vis recept met broccoli krijgt een oosterse uitstraling door al zijn kruiden en heerlijke smaken. De boemboe Conimex voor ajam paniki en de sambal badjak combineren geweldig bij de zachte kokosmelk en zoute ketjap asin in dit gerecht.

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de visfilet in blokjes van 4 cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze. Breng in een ruime pan een flinke laag water 1 eetlepel Conimex ketjap asin aan de kook.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de broccoliroosjes 5 minuten. Wok dan de visblokjes en de Conimex boemboe ajam paniki voorzichtig 2 minuten mee. Voeg de Conimex romige kokosmelk en naar smaak wat Conimex sambal Badjak toe en laat het gerecht ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken.

Schep de gewokte visfilet in diepe borden of kommen en strooi de Conimex geraspte kokos erover. Geef de mie er apart bij.

Serveertip

Deze visfilet met broccoli en sambal-klappersaus is lekker met een gemengde salade met tomaat en komkommer. Zet ook een schaaltje Conimex Atjar op tafel.

Variaties

Vervang de visfilet door rauwe, gepelde garnalen of in stukjes gesneden krabsticks (voeg deze op het laatst toe met de kokosmelk). Wil je de saus wat minder heet, laat dan de sambal weg.