Visfilet in sambal tomatensaus

Visfilet in sambal tomatensaus

Verrukkelijke visfilet met sambal-tomatensaus en witte rijst maak je met dit recept uit de Oosterse keuken en Conimex Sambal Brandal eenvoudig zelf. Dit Aziatische rijstgerecht is het ideale hoofdgerecht voor een diner met z'n tweetjes.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • 1 stuk verse gember
  • 2 uien
  • 400 g stevig witte visfilets (bijv. kabeljauw)
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 2 tl Conimex Sambal Brandal
  • 0.5 l tomaten stukjes (1 blikje)
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 300 g gesneden snijbonen
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 839
    • Eiwitten 46.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 107.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.9g
    • Suikers 32.5g
    • Vezels 11.6g
    • Vetten 27.5g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 20.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 140mg
    • Natrium 2326mg
    • Zout 5.81g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 33%
    • Potassium 59%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Schil en rasp het stuk gember (voeg toe naar eigen smaak). Pel en snipper de uien. Snijd de visfilet in stukken. Verhit een wok. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de gember en ui 3 minuten.

  3. Schep 3 el van het gember-uienmengsel in een schaaltje. Voeg de Conimex Sambal Brandal, de tomatenstukjes en 4 el Conimex Ketjap Manis aan de wok toe en laat de saus 5 minuten koken. Leg de visfilet in de saus en laat de vis in ca. 4 minuten gaar worden.

  4. Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan. Voeg 2 el olie toe en roerbak de snijbonen 6 minuten. Voeg de rijst en de rest van het gember-uienmengsel toe en wok 1 minuut mee. Roer er 2 el ketjap door.

  5. Verdeel de snijbonen, rijst en vis over 2 borden.