Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas

Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas

Lekker recept met vis. Dit witvis recept met Chinese kool en ananas is heerlijk kruidig zoet van smaak door de Conimex Curry Lemongrass & Chili Wok Paste. Een makkelijk snel recept dat in 15 minuten op tafel staat.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst (bijv. basmati- of pandan)
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 tomaten
  • 200 g Chinese kool
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 130 g Conimex Wok Paste Curry, Lemongrass & Chili
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 715
    • Eiwitten 33.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 116.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 108.0g
    • Suikers 35.7g
    • Vezels 8.9g
    • Vetten 15.2g
    • Verzadigde vetten 2.8g
    • Onverzadigde vetten 12.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 92mg
    • Natrium 1076mg
    • Zout 2.69g
    • Calcium 18%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 36%
    • Vitamine C 165%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in stukjes, de tomaten in partjes, de Chinese kool in reepjes en de vis in stukjes van ca. 4 cm. Dep de vis en de ananas droog met keukenpapier.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de stukjes vis rustig 2 min. Voeg de lente-uitjes, tomaat, kool en ananas toe en roerbak 3 min. Schuif de ingrediënten, als er veel vocht in de pan zit, naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag.

  4. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Verdeel de rijst met daarop de Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas over 2 grote kommen of diepe borden.