Vietnamese noedelsoep met gember knoflook gehaktballetjes

Heerlijke Vietnamese noedelsoep met gehaktballetjes met gember en knoflook en in Conimex Wok Olie gebakken oosterse wokgroenten. De soep wordt met verse koriander bestrooid voor een intense smaak. Lekker met gebakken uitjes.

9 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Meng ondertussen het gehakt met 4 el woksaus, de paneermeel en 1 el koriander. Draai er 12 gehaktballetjes van.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg ca. 4 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de groenten 3 min.

Voeg 1┬╝ l heet water en de bouillontablettenn toe er roer tot ze zijn opgelost. Leg de balletjes in het hete vocht en laat ze in 10 min. gaar worden. Roer er 6 el woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook door. Voeg de mie toe en warm nog 2 min. door.

Schep de Vietnamese noedelsoep in 4 grote diepe kommen. Strooi de rest van de koriander erover.

Serveertip

Geef bij de Vietnamese noedelsoep Gember Knoflook met balletjes Ketjap Asin en Gebakken Uitjes om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Woksaus Special Vietnamese Gember Knoflook kan vervangen worden door Woksaus Knoflook Koriander. Gebruik kipgehakt in plaats van rundergehakt en kipbouillontabletten in plaats van vleesbouillon.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 642,0 kcal
Proteïnes 28,8 g
Suikers 22,1 g
Vezels 4,6 g
Vetten: 31,2 g
- Verzadigde vetten 9,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 19,4 g
Transvetten 0,5 g
Cholesterol 53,2 mg
Sodium 2.329,0 mg

* 1 portie = 100 g