Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 g winterwortel
- 1 rode peper
- 1 lente-ui
- 40 g pinda's
- 200 g biefstuk
- 2 stengels citroengras (sereh)
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker (goela djawa) of donkere basterdsuiker
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 0.5 theelepel Conimex Sambal Oelek
- 112 gram Conimex Rijstnoedels 5 mm (2 blokken)
- 4 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
- 3 eetlepels azijn
- 1 limoen
- 1 eetlepel Conimex Wokolie
- 5 g verse munt
- 5 g verse koriander
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Meng voor de marinade 2 eetlepels van de vissaus met 1 eetlepel palmsuiker, 1 uitgeperst teentje knoflook, een halve theelepel sambal oelek en de helft van het citroengras in een kom en schep de biefstukreepjes erdoor. Marineer het vlees ca. 15 minuten.
-
Was en halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de helften in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de winterwortel in luciferdunne reepjes.
-
Snijd de rode peper en de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de biefstuk in reepjes. Hak het onderste witte gedeelte van de citroengras heel fijn. Het bovenste gedeelte wordt niet gebruikt.
-
Kook intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in water met zout naar smaak en spoel ze koud.
-
Meng voor de dressing de rest van het citroengras met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus in een ruime kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit. Voeg de limoenrasp en het sap aan de dressing toe. Schep de komkommer, de rode ui, de wortel, de rijstnoedels en de lente-ui door de dressing en doe de noedelsalade op een schaal.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort op een hoog vuur bruin. Verdeel ze over de salade. Hak de koriander en de muntblaadjes fijn en strooi ze met de rode peper en de pinda’s over de Vietnamese noedelsalade met biefstuk.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers