Vietnamese noedelsalade met biefstuk

Vietnamese noedelsalade met biefstuk

Met dit recept zet je gemakkelijk een heerlijke Vietnamese noedelsalade met biefstuk op tafel. Met de smaakmakers van Conimex, gemarineerde biefstukreepjes en lekker veel verse groenten zal iedereen het met je eens zijn - deze Vietnamese salade is verrukkelijk.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 g winterwortel
  • 1 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 40 g pinda's
  • 200 g biefstuk
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker (goela djawa) of donkere basterdsuiker
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 0.5 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 112 gram Conimex Rijstnoedels 5 mm (2 blokken)
  • 4 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 5 g verse munt
  • 5 g verse koriander
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 658
    • Eiwitten 29.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 88.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 82.4g
    • Suikers 24.8g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 22.4g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 16.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.4g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 2117mg
    • Zout 5.29g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 31%
    • Vitamine C 86%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng voor de marinade 2 eetlepels van de vissaus met 1 eetlepel palmsuiker, 1 uitgeperst teentje knoflook, een halve theelepel sambal oelek en de helft van het citroengras in een kom en schep de biefstukreepjes erdoor. Marineer het vlees ca. 15 minuten.

  2. Was en halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de helften in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de winterwortel in luciferdunne reepjes.

  3. Snijd de rode peper en de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de biefstuk in reepjes. Hak het onderste witte gedeelte van de citroengras heel fijn. Het bovenste gedeelte wordt niet gebruikt.

  4. Kook intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in water met zout naar smaak en spoel ze koud.

  5. Meng voor de dressing de rest van het citroengras met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus in een ruime kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit. Voeg de limoenrasp en het sap aan de dressing toe. Schep de komkommer, de rode ui, de wortel, de rijstnoedels en de lente-ui door de dressing en doe de noedelsalade op een schaal.

  6. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort op een hoog vuur bruin. Verdeel ze over de salade. Hak de koriander en de muntblaadjes fijn en strooi ze met de rode peper en de pinda’s over de Vietnamese noedelsalade met biefstuk.