Vietnamese noedels met vleesreepjes en gember knoflooksaus

Lekker recept met noedels, vleesreepjes, prei ringen en tomaatjes op smaak gebracht met Conimex Woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook. De pinda's zorgen voor een lekker bite.

30 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de prei in zeer smalle ringen. Halveer de tomaatjes. Hak de pinda’s grof.

Kook de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Verhit ca. 2 el Conimex Wok Olie in de wok en roerbak hierin de vleesreepjes 4 min. Voeg de prei toe en wok nog 4 min. Schep de tomaatjes en de noedels erdoor en roerbak nog 1 min. Voeg de woksaus toe en warm goed door. Schep de pinda’s erdoor.

Verdeel de Vietnamese noedels met gember knoflook saus over 4 grote kommen of borden.

Serveertip

Zet Conimex Smaakmakers Seroendeng en Sambal Manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen aan de Vietnamese noedels met vleesreepjes en gember knoflooksaus.

Variaties

De vleesreepjes kun je vervangen door stukjes stevige visfilet (bijv. zalm, pangasius of tilapia), deze hoef je maar 2 min. te wokken voordat de prei wordt toegevoegd.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 543 kcal
Proteïnes 29,25 g
Suikers 19,21 g
Vezels 4,14 g
Vetten: 19,01 g
- Verzadigde vetten 5,78 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,55 g
Transvetten 0 g
Cholesterol 30,02 mg
Sodium 1295,71 mg

* 1 portie = 100 g