Vietnamese kip krokant met gember knoflook groenten

Heerlijk Vietnamees gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken kip krokant, rijst en Oosterse wokgroenten. De Conimex Woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook geeft een bijzonder lekkere smaakbeleving. Bestrooid met verse munt.

8 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in 12 stukken en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Laat ze minimaal 5 minuten marineren.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt.

Klop het ei los. Strooi het paneermeel op een bord. Haal voor de kip krokant de stukken kip eerst door het ei en dan door het paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.

Verhit ca. 3 el wokolie in een grote koekenpan en bak de kip in ca. 5 min.rondom bruin en gaar.

Verhit ondertussen ca. 2 el wokolie in de wok en roerbak hierin de groenten 5 min. Voeg de Vietnamese woksaus en ¾ van de muntblaadjes toe en warm, goed door.

Verdeel de rijst en de groenten over 4 borden, leg de stukjes kip Krokanternaast en strooi de rest van de munt over de kip.

Serveertip

Geef frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer bij de Vietnamese kip krokant met gember knoflook groenten.

Variaties

Vervang de stukjes kipfilet eventueel door varkenshaas.