Vietnamese kip krokant met gember knoflook groenten

Vietnamese kip krokant met gember knoflook groenten

Heerlijk Vietnamees gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken kip krokant, rijst en Oosterse wokgroenten. De Conimex Woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook geeft een bijzonder lekkere smaakbeleving. Bestrooid met verse munt.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram kipfilet
  • 4 eetlepels Conimex Ketjap Marinade
  • 400 gram basmati rijst
  • 6 takjes munt
  • 1 ei
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 5 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram Oosterse wokgroenten
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Gember Knoflook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 861
    • Eiwitten 38.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 129.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 123.7g
    • Suikers 23.5g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 21.7g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 16.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 124mg
    • Natrium 1935mg
    • Zout 4.84g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in 12 stukken en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Laat ze minimaal 5 minuten marineren.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt.

  3. Klop het ei los. Strooi het paneermeel op een bord. Haal voor de kip krokant de stukken kip eerst door het ei en dan door het paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.

  4. Verhit ca. 3 el wokolie in een grote koekenpan en bak de kip in ca. 5 min.rondom bruin en gaar.

  5. Verhit ondertussen ca. 2 el wokolie in de wok en roerbak hierin de groenten 5 min. Voeg de Vietnamese woksaus en ¾ van de muntblaadjes toe en warm, goed door.

  6. Verdeel de rijst en de groenten over 4 borden, leg de stukjes kip Krokanternaast en strooi de rest van de munt over de kip.